top of page

Tarieven

Graag geef ik transparantie in prijs en duur van coachsessies, zodat je van tevoren weet waar je aan toe bent. Indien elders geen bedragen zijn genoemd, gelden onderstaande tarieven. Er zijn verschillende vergoedingsmogelijkheden beschikbaar voor coaching, deze staan hiernaast vermeld. 

 

De ervaring leert dat een coaching-sessie van 1.5-2 uur per keer het meest effectief is, en gemiddeld 7 sessies optimaal zijn om naar je coach doel toe te werken. Uiteraard wordt de duur van het traject in overleg afgestemd op jouw individuele vraagstuk. Voor langdurige trajecten en combinatiepakketten maak ik graag een voorstel op maat.

Particulier uurtarief €125,- (incl. btw)

Zakelijk uurtarief €140,- (excl. btw) 

 

Reiskosten: € 0,29 per gereden kilometer (exclusief btw).

Praktische info: Coaching wordt uitgevoerd onder KvK-nummer 69403295 met praktijknaam Groeiflow.

Op alle Coaching & Training door Groeiflow zijn de

Algemene Voorwaarden en de Ethische gedragscode van toepassing.

Vergoedingen

Er zijn verschillende vergoedingsmogelijkheden beschikbaar voor coaching:

Via uw werkgever

Vakbonden en werkgevers zien gelukkig steeds vaker het belang van persoonlijke ontwikkeling in. Goed nieuws, want de kans is aanwezig dat in uw CAO een coaching- of opleidingsbudget is opgenomen. Dit bedrag is dan ieder jaar voor u of uw team gereserveerd door uw werkgever en kan na overleg met uw werkgever vrij besteed worden aan coaching of loopbaanbegeleiding. U kunt uw CAO online vinden of bij uw HR manager opvragen.

Via de Arbo-dienst van uw bedrijf
Bijvoorbeeld in het kader van burn-out preventie. Hiervoor neemt u contact op met de bedrijfsarts.

Belastingaftrek voor particulieren

Kosten voor coaching en loopbaanbegeleiding zijn boven een bedrag van €250,- volledig belasting aftrekbaar, mits het traject aan een aantal voorwaarden voldoet. Het gaat dan om kosten die gezien worden als ‘studiekosten en scholingsuitgaven’. Coaching kan aan dit criterium voldoen als u het inzet om beter of effectiever te presteren op uw werk of als u het inzet bij het vinden van een andere baan, zowel bij uw huidige werkgever als daarbuiten. De exacte voorwaarden die de belastingdienst hieraan stelt zijn als volgt (bron: belastingdienst 2017):

  • De opleiding of studie (in dit geval: het coachingtraject) is gericht op uw huidige of toekomstige beroep.

  • Er is sprake van een leertraject. Hierbij doet u kennis op onder begeleiding of toezicht (in dit geval: onder begeleiding van de coach).

  • U krijgt geen studiefinanciering

  • Uw totale kosten zijn hoger dan de drempel van €250 inclusief btw.

  • Praktisch betekent dit (bij het uurtarief van €90.75): dat de kosten al na ca. 2,5 uur coaching volledig aftrekbaar zijn. Boven de drempel van €250 bespaart u 36,55%, 40,8% of zelfs 52% op de kosten van uw coachingtraject, afhankelijk van in welke belastingschijf uw inkomen valt.

  • Rekenvoorbeeld: uw coachingstraject duurt 10.5 uur (7 sessies), normaal kost dit €950.84. Voert u de kosten voor het coachingtraject op als studiekosten, dan kost het coachingtraject u bij een belastingpercentage van 40,8% slechts €664.90 euro, een besparing van €285.94. In dit rekenvoorbeeld betaalt u dus slechts €63,32 per uur.

Belangrijke tip

Bijna alle kosten voor loopbaancoaching zijn aftrekbaar, met uitzondering van reiskosten. Let er op dat de nota’s daadwerkelijk zijn betaald in het jaar waarover de belastingaangifte wordt gedaan. Alleen dan zijn de kosten aftrekbaar. Het is belangrijk de nota in één belastingjaar te betalen, anders wordt er tweemaal rekening gehouden met de € 250,- drempel. Kijk voor meer informatie op de site van de Belastingdienst. Aan deze informatie over fiscale regelingen kunnen geen rechten worden ontleend. Informeer altijd bij de belastingadviseur.

Belastingaftrek voor ondernemers en zzp'ers

De kosten voor coaching voor zelfstandige ondernemers zijn aftrekbaar voor de belasting als ondernemerskosten. De belastingdienst, maar ook uw accountant of boekhouder kunnen u advies geven over hoe u dit het beste kunt doen.

Via de ziektekosten

Coaching valt niet onder primaire ziektekosten en worden daardoor meestal niet (geheel) vergoed. Coaching wordt door een zorgverzekeraar vaak vergoed onder de noemer counseling, psychosociale hulpverlening of alternatieve behandelingen. Soms bieden verzekeraars (bijvoorbeeld Energiek) een aparte vergoeding voor coaching. Wij adviseren u daarom de mogelijkheden voor vergoeding van coaching na te gaan bij uw ziektekostenverzekeraar.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Mocht u een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebben en het coachtraject gebruiken om weer aan de slag te gaan, dan is de kans zeer groot dat uw volledige coachtraject vergoed wordt. Ook dit kunt u het beste vooraf informeren bij uw verzekering.

Via het UWV
Wanneer je een uitkering ontvangt, dan kun je bij de uitkeringsinstantie (UWV) informeren naar de beschikbare financiële middelen ten behoeve van je herstel en reintegratie. Je kunt met je UWV een Individuele Reintegratie Overeenkomst sluiten. Daarmee stelt het UWV een budget aan je beschikbaar waarmee je je coachingstraject geheel of gedeeltelijk kunt betalen. Kijk voor meer informatie op de site van het UWV.

bottom of page