top of page

Mindfulness

tarieven

Mindfulness cursus - 8-weekse training:

Groep: €450 p.p.

Als duo: €600 p.p.

Individueel: €760

Mindfulness coaching - op maat afgestemd:

Als duo: €75,- p.p. per sessie van 1,5 uur

Individueel: €95,- per uur

Zie ook Mindfulness & Coaching voor meer informatie

Zakelijk: via de werkgever:

Groep: €650 p.p. voor de 8-weekse training

Individueel: €125 per uur

vergoedingen

Werkgever - Vergoeding tot 100%

Mindfulness kan zorgen voor een toename van werkgeluk en een afname van ziekteverzuim. Geen wonder dat je werkgever graag investeert in een mindfulness training voor jou. Hij of zij heeft zelfs geld gereserveerd voor jouw ontwikkeling in de vorm van training of opleiding. Maak er gebruik van en vraag je werkgever of hij voor je betaalt.

Zorgverzekering - Vergoeding tot € 350,-

Het merendeel van de zorgverzekeraars vergoedt een flink deel van de mindfulness training wanneer je je aanvullend verzekerd. Kijk op Zorgwijzer voor de vergoedingen per zorgverzekeraar: .

 

Tip! Profiteer in 2020 van vergoedingsmogelijkheden via de zorgverzekeraar. Bekijk op Zorgwijzer welke zorgverzekeraar het best past bij jou en je wensen qua vergoeding. Kies alvast je zorgverzekeraar en aanvullend pakket, om in 2020 de mindfulness training grotendeels vergoed te krijgen.

Belastindienst - Kosten boven €250 aftrekbaar

Wanneer je kiest voor Mindfulness coaching, of de Mindfulnesstraining combineert  met een individueel coachingstraject, is het mogelijk om de kosten boven €250 van de belastingdienst af te trekken (mogelijk vanaf 3 coaching sessies).

UWV
Het is de moeite waard voor mensen met een uitkering om te onderzoeken of het UWV een deel van de kosten voor een training kan betalen. Hierbij is van belang om goed te motiveren hoe een mindfulnesstraining kan bijdragen aan het (sneller) vinden van een baan en aan het goed blijven functioneren in een baan.

Via gemeente
Het ondersteunen van mantelzorgers is voor veel gemeenten een speerpunt nu door de bezuinigingen in de zorg veel zorgtaken op de schouders van mantelzorgers komen. Wellicht kun je een beroep doen op WMO-gelden. Sommige zorgverzekeraars vergoeden ook een deel van een MBSR-training voor mantelzorgers.

bottom of page